Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki a la gołąbki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Składniki
Kalarepki umyj (bardzo młodych nie trzeba obierać), zetnij wierzchy, wydrąż środki. Powstałe miseczki podgotuj 5 minut w osolonym wrzątku.
Ryż ugotuj, osącz. Wymieszaj z mięsem, roztartym ząbkiem czosnku, koncentratem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem. Kalarepki nadziej farszem, przykryj czapeczkami, ustaw w naczyniu żaroodpornym. Podlej bulionem rozmieszanym z przecierem, dołóż ząbek czosnku, dopraw solą, pieprzem. Zapiekaj w temp. 180°C przez ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium