Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapusta duszona z bobem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj, zalej wodą, gotuj do miękkości. Nadmiar wody odlej, kapustę dokładnie ubij tłuczkiem. Wlej śmietanę, wsyp mąkę, wymieszaj, zagotuj.
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, obierz. Dodaj do kapusty. Natkę i koperek umyj, osusz, posiekaj. Dodaj do kapusty, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Pruska z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie