Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta kwaszona na ciepło"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Składniki
Ryż wrzucić na posolony wrzątek, ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Kapustę odcisnąć.
Papryki i dymki oczyścić, pokroić w paseczki. Imbir obrać, zeskrobać łyżeczką do herbaty albo zetrzeć na tarce o małych oczkach. W woku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić imbir, papryki i dymki.
Smażyć 3 minuty. Warzywa oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć łyżką cedzakową.
Rozgrzać drugą łyżkę oleju. Włożyć ryż, krótko go podsmażyć, wyjąć z woka. Do woka włożyć kapustę, smażyć ją na dużym ogniu kilka minut. Potem włożyć wszystkie podsmażone wcześniej . Mocno razem podgrzać.
Przyprawić do smaku sosem sojowym i azjatyckim sosem słodko-kwaśnym.
Czas przygotowania około 30 minutŹródło: Życie na gorąco