Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta włoska jak lasagne"
Polecam.
Odsłon: 132
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 65
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 623
Polecam.
Odsłon: 132
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 65
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 623
Składniki
Kapustę umyć, wyciąć głąb, sparzyć, by zmiękczyć liście, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę i cukinię umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski.
Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać warzywa, mięso, doprawić przyprawami i ziołami, dodać pomidory z zalewą i koncentrat, poddusić pod przykryciem.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układać warstwami (jak lasagne) liście kapusty i sos warzywno-mięsny. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki posypać startą mozzarellą.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium