Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta z grzybami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Grzyby namoczyć, następnie ugotować w tej samej wodzie. Odstawić. Białą kapustę poszatkować, zalać niedużą ilością wody, posolić i ugotować do miękkości. Wystudzić, odcisnąć.
Kiszoną kapustę pokroić, zalać wodą, wsypać kminek. Gotować do miękkości. Odcedzić, zachowując wywar. Cebulę posiekać i usmażyć, mieszając, na oleju na złocisty kolor.
Połączyć obie kapusty, dodać cebulę i grzyby razem z wywarem. Doprawić solą i pieprzem. Skosztować – jeśli danie jest za mało kwaśne, dolać trochę wywaru z kiszonej kapusty. Natomiast jeśli wyszło zbyt wodniste, można zagęścić zasmażką z masła i mąki.
Kapusta z grzybami najlepiej smakuje na trzeci dzień po przyrządzeniu. Trzeba ją codziennie podgrzewać, a po ostudzeniu wstawiać do lodówki.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium