Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z grzybami i białą fasolą"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 180
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 151
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9267
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 180
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 151
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9267
Składniki
Grzyby i fasolę mocz oddzielnie przez noc. Kapustę i liście laurowe zalej wodą, ugotuj (jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśnej kapusty, można ją kilkakrotnie przepłukać). Odcedź, posiekaj.
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj kapustę, podsmaż. Grzyby i fasolę ugotuj. Grzyby wraz z wywarem dodaj do kapusty, duś, aż odparują. Przypraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Wsyp fasolę, wymieszaj.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie