Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do urlopu daleko, a ty chciałbyś się poczuć niczym na karaibskiej plaży? Przygotuj wyjątkowo pyszne i proste ciasto "Karaibska pokusa" z lekkim i orzeźwiającym kremem kokosowo-rumowym. Gwarantujemy, że ten wypiek stanie się hitem wśród twoich przyjaciół i rodziny.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Białka ubij na sztywno i dodawaj stopniowo cukier cały czas ubijając mikserem. Cukier musi się rozpuścić w gęstej pianie. Nadal miksuj i dodawaj stopniowo żółtka. Ubijaj ok. 5 minut. Do oddzielnej miski przesiej mąki i proszek do pieczenia. Dodawaj stopniowo do masy cały czas miksując na malutkich obrotach. Masę wyłóż do blachy i piecz przez ok. 40 minut. Wystudź i przekrój na 2 blaty.
Przygotuj krem. Mleko zagotuj z cukrem i ostudź. Odlej trochę mleka i wymieszaj w nim jajka. Resztę mleka znowu zagotuj i wlej jajka z częścią mleka. Zagotuj i zostaw do ostudzenia. Masło ucieraj dodając stopniowo masę mleczno-jajeczną. Na koniec dodaj rum i wymieszaj. Przełóż ciasto. Na wierzch dolnej warstwy wyłóż cienką warstwę dżemu, potem krem, następnie znowu dżem, kolejny biszkopt, krem, a wierzch posyp kakao. Pychotka!