Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kardamonowy jabłecznik"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36218
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36218
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Składniki
Ciasto: margarynę stop, ostudź. Obie przesiane mąki wymieszaj z cukrami, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka i margarynę, wyrób. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: mus jabłkowy wymieszaj z mąką ziemniaczaną i przyprawami. 3 Połową ciasta wylep blachę (23 na 33 cm). Posyp bułką tartą. Włóż masę, wyrównaj. Przykryj resztą ciasta. Piecz godzinę w temp. 180°C .
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję,1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie