Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karmelowe eklery"
...ale pyszny.
Odsłon: 691
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 620
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 348
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 149
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
...ale pyszny.
Odsłon: 691
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 620
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 348
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 149
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
Składniki
Do 260 ml wrzątku dodaj szczyptę soli, masło i mąkę. Gotuj cały czas mieszając, aż ciasto będzie szkliste. Ostudź, kolejno wbijaj jajka, utrzyj. Przełóż ciasto do szprycy, wyciśnij na blachę małe eklery. Piecz 20 min w 200 st.
Cukier kryształ skarmelizuj w rondlu, wlej 50 ml kremówki, zagotuj, ostudź. Połowę połącz z resztą ubitej kremówki. Napełnij eklery. Resztę karmelowej masy utrzyj z cukrem pudrem, rumem i 4 łyżkami wody. Polej ciastka.
24 porcje, czas ok. 70 min; porcja – 200 kcal, cena 40 grŹródło: Świat kobiety