Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp po żydowsku"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34954
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 188
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34954
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 188
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w talarki, podsmażyć w dużym garnku na oliwie, zalać wodą (ok. 1,5 litra), dodać wszystkie przyprawy, wino oraz trochę cukru, gotować na wolnym ogniu przez ok. pół godziny. Wywar powinien być słodko-słony.
Rybę sprawić, podzielić na dzwonka. Odciąć głowę i kręgosłup, posolić, skropić cytryną, odstawić na 30 min. Rodzynki namoczyć. Rybę przełożyć do bulionu, gotować ok. 30 min, odcedzić, dodać rodzynki, a po 10 min żelatynę przygotowaną wedle instrukcji.
Cytrynę umyć, sparzyć, pokroić w plastry. Rozłożyć na tacy, na to dzwonka ryby. Całość zalać schłodzonym bulionem z żelatyną i rodzynkami, tak by karp zyskał efektowną glazurę. Danie przed podaniem należy schłodzić w lodówce.
ok. 70 minut.Źródło: Twoje Imperium