Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp z bazyliową nutką"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Dzwonka z karpia starannie oczyść, umyj i osusz na papierowym ręczniku. Rybę skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozpuść masło.
Dodaj do niego obrany i przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy. Chwilę podgrzewaj, uważając, by czosnek się nie przypalił! Zdejmij z ognia i poczekaj, aż masło ostygnie.
Koperek umyj i osusz. Każde dzwonko ryby połóż na kawałku folii aluminiowej. Polej z każdej strony ostudzonym masłem. Na dzwonkach połóż po kilka gałązek koperku i zawiń oddzielnie w folię. Ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz około 30 minut. Odwiń z folii i zdejmij koperek.
Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i usmaż krótko ryby. Podawaj z plasterkiem cytryny i listkami bazylii.Źródło: Naj