Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karpatka w letniej odsłonie"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1045
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 78
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1045
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 78
Składniki
Zagotuj wodę z margaryną. Dodaj mąkę i wymieszaj. Przestudź i wbij jajka. Rozmieszaj na gładką masę. Ciasto podziel na dwie części i upiecz.
Mleko zagotuj z cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj do ciepłego budyniu i wymieszaj.
Na pierwszy placek wyłóż masę budyniową i posyp malinami (odłóż szklankę owoców na sos). Przykryj tę warstwę drugim plackiem. Górę oprósz cukrem pudrem.
Maliny zmiksuj z 3 łyżkami cukru.
Karpatkę podawaj z lodami waniliowymi. Polej przygotowanym sosem i spryskaj bitą śmietaną.Źródło: Super TV