Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kartofelki po kapitańsku"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32563
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 49
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 923
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 330
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32563
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 49
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 923
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 330
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszoruj (ew. cienko obierz). Ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Fileciki z sardeli osącz, potnij na kawałeczki, zachowaj 2–3 łyżki oliwy z zalewy.
Cebulę obierz, potnij w cienkie plasterki. Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Szałwię oraz natkę opłucz, osusz. Zioła drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj odłożoną oliwę z sardeli. Włóż cebulę, usmaż ją na szklisto. Wymieszaj z czosnkiem oraz ziołami i skórką z cytryny. Ziemniaki włóż do salaterki.
Posyp kawałeczkami sardeli. Polej ziołowym masełkiem. Od razu podawaj. Danie możesz urozmaicić, dodając np. marynowane kapary albo ziarenka zielonego pieprzu.Źródło: Naj