Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kartofelki w majonezie"
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 33
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 560
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 33
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 560
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka. Zalej wrzątkiem, wsyp łyżeczkę soli. Gotuj do miękkości 15-18 minut. Odlej, odstaw do całkowitego ostudzenia. Pokrój w grube plastry.
Boczek pokrój w dużą kostkę, wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż, aż tłuszcz się wytopi. Cebulę obierz, poszatkuj. Wrzuć na patelnię z boczkiem, smaż 1-2 minuty. Zdejmij z ognia.
Przestudzoną zawartość patelni połącz z zie mniakami. Dodaj obrane i posiekane drobno ogórki kiszone oraz umyty i poszatkowany szczypiorek, wymieszaj. Na koniec do sałatki dodaj majonez, musztardę i śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety