Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza gryczana z piwnymi pieczarkami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Posoloną wodę z dodatkiem masła doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy kaszę. Mieszamy, garnek przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu do chwili, gdy ziarna wchłoną wodę.
Garnek z ugotowaną kaszą wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150oC na około 45 minut.
Cebulę siekamy drobno i szklimy na oleju. Obrane pieczarki grubo kroimy. Wrzucamy do cebuli. Mieszając, podsmażamy 5-7 minut.
Do pieczarek wlewamy połowę piwa. Smażymy na wolnym ogniu, a gdy piwo odparuje, wlewamy resztę i ponownie smażymy tak długo, aż cały płyn odparuje. Kaszę mieszamy z pieczarkami, posypujemy ziołami i podajemy.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji około 2,60 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 266 kcal Białko 12 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia