Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza pszenna z dynią"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju. Po chwili dodaj posiekany czosnek i wsyp kaszę. Smaż kilka minut, po czym zalej całość bulionem i duś 10 minut.
Dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę, dynię oraz cukinię. Na końcu dodaj kawałki tofu.
Potrawę dopraw solą, pieprzem, bazylią oraz gałką muszkatołową. Przełóż ją do misy i wierzch polej oliwą.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300Źródło: Super TV