Do góry

Desery Przepis na:

Kaszka ryżowa z mięsem - po 6. miesiącu

Kaszka ryżowa z mięsem - po 6. miesiącu

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1901

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Kaszka ryżowa z mięsem - po 6. miesiącu"

Składniki

  • 1 morela
  • 20 g filetu z piersi indyka lub kurczaka
  • 2-3 łyżeczki kaszki ryżowej
  • 1 łyżeczka masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kaszka ryżowa z mięsem - po 6. miesiącu

Przygotowanie

  1. Morelę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Obierz ze skórki, wyjmij pestkę, pokrój na małe kawałki.

  2. Wlej do garnka ok. 200 ml wody, dodaj do niej pokrojoną morelę i mięso, a następnie całość gotuj na wolnym ogniu.

  3. Kiedy mięso i morela będą miękkie, zmiksuj je i dodaj kaszkę ryżową. Potem całość dokładnie wymieszaj.

  4. Na koniec dodaj masło i ponownie zagotuj danie.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń