Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks inny niż wszystkie"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 65
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 184
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 231
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 414
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 65
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 184
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 231
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, łyżeczką cynamonu, sodą, solą. Cytrynę umyj, sparz, zetrzyj z niej skórkę. Masło utrzyj z 3/4 szklanki cukru, cukrem waniliowym, skórką z cytryny. Dodaj jajka, ucieraj. Dodaj mąkę i śmietanę, dokładnie wymieszaj.
Rabarbar umyj, pokrój na kawałki długości 2 cm, wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do masy, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto, wyrównaj wierzch, posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. Piecz 60 minut w 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień