Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks mandarynkowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Żółtka zmiksuj z cukrem pudrem. Dalej miksując, dodawaj kwaśną śmietanę i olej, a potem mąkę z proszkiem do pieczenia. Mandarynki obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Kilka cząstek odłóż do dekoracji, resztę dodaj do ciasta razem z nektarem. Wmieszaj pianę z białek.
Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem keksówki, piecz 50 min w 150 st. Ostudź, wyjmij z formy. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Zimny keks dekoruj rozetkami z bitej śmietany i odłożonymi mandarynkami.
Czas 50 min; porcja – 360 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety