Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36128
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 197
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 344
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36128
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 197
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 344
Składniki
Obrane migdały mielę. Margarynę ucieram z cukrem pudrem, cukrem, waniliowym i solą. Kolejno wbijam do masy jajka. Migdały mieszam z mąką, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Na przemian z mlekiem dodaję do ucieranej masy. Na koniec wrzucam owoce kandyzowane (lub różne bakalie oprószone niewielką ilością mąki), mieszam.
Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej o długości 30 cm. Piekę 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Zimny piernik dekoruję polewą czekoladową.Źródło: Rewia