Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 762
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 762
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Składniki
Orzechy i migdały posiekaj, połącz z pozostałymi bakaliami, oprósz 2 łyżkami mąki.
Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając kolejno 4 żółtka. Powinna powstać puszysta masa.
Połącz z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia
Delikatnie wymieszaj z bakaliami i ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto przełóż do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz około godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.