Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki z bakłażana"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Bakłażana pokrój w grube plastry, skrop sokiem z cytryny. Każdy natnij, by powstała kieszonka. Sery, oliwki, natkę i suszone pomidory drobno posiekaj, wymieszaj.
Do kieszonek nakładaj farsz, układaj w naczyniu żaroodpornym, wkoło ułóż pomidorki, zalej przecierem pomidorowym. Bakłażana polej olejem, oprósz solą i pieprzem. Piecz około 30 minut w 200°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień