Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kisiel malinowy po 1. roku"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
Maliny opłucz, zagotuj w 1/4 szklanki wody z dodatkiem cukru, a następnie przetrzyj przez sitko.
Do pozostałej ilości wody dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.
Cały czas mieszając, doprowadź do zagotowania się roztworu.
Do powstałej papki dodaj przecier malinowy i wymieszaj.
Śmietankę utrzyj z wanilią i udekoruj nią kisiel.
Deser podawaj z pokruszonym biszkoptem.Źródło: Mam dziecko