Do góry

Desery Przepis na:

Kisieluch Babci Kazi.

Kisieluch Babci Kazi.

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2523

Dodano:

Odsłon: 6131

Bardzo dobre i szybkie w wykonaniu ciasto. Znika w 5 minutek.

Składniki

  • jajka 4 szt.
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka pszenna 1,5 łyżki
  • kisiel 2 szt.
  • cukier kryształ 1 szklanka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubijać z cukrem, później dodać żółtka, cały czas ubijać.
    Dodać kisiel, mąkę, proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać.

  2. Foremkę (35x11) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

  3. Przelać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku (170 stopni), przez około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Korsin 10 marca 2016 Kto to wymyślił? Foremka babki z 1,5 ŁYŻKI mąki? Do tego 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Pyyyycha! Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń