Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kisz z groszkiem - na ciepło i na zimno 1. Jeżeli używasz surowej ciecierzycy, najpier namocz ją."
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32614
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32614
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Ugotuj groszek, wystudź, osącz starannie na sicie.
Umyj bazylię, osusz i poobrywaj listki. Kilka najładniejszych zostaw do dekoracji. Resztę drobno posiekaj i zmieszaj z białym serem.
Wbij jajka do miski i je roztrzep. Dodaj śmietanę, cały czas mieszając. Oba muszą się dobrze połączyć. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rozłóż na formie do tarty kruche ciasto, nadaj mu kształt. Nakłuj widelcem w kilku miejscach i wstaw do piekarnika. Piecz około 10 minut. Wyjmij, rozłóż ser, groszek, całość zalej jajkami ze śmietaną.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piecz około 30 minut, aż masa jajeczno-śmietanowa się zetnie i zrumieni. Kisz podawaj ciepły lub na zimno. Dobrze smakuje z sosem jogurtowym.Źródło: Olivia