Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops z indyka w szynce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12448
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13405
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5668
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12448
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13405
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5668
Składniki
12 porcji • : 30 min • pieczenie: 40 min • 240 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Na patelni podsmaż na oleju pieczarki, cebulę i czosnek (8-10 minut). Przełóż do dużej miski i dodaj mięso, jajka, bułkę tartą, starty ser i natkę pietruszki. Wymieszaj i przypraw do smaku.
Podziel mięso na dwie porcje. Z każdej uformuj podłużny „chlebek”. Przełóż je na przygotowaną blachę. Na każdym ułóż pięć plasterków szynki. Wystające końce załóż pod spód.
Piecz 35-40 minut. Wyjmij z piekarnika na 10 minut przed podaniem.
Żurawinę dodaj do bulionu, gotuj na małym ogniu ok. 10 minut (aż sos zgęstnieje). Podaj z gorącym klopsem.
<strong>Małgorzata Ostrowska-Królikowska</strong>Źródło: Olivia