Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodaj cukier i żółtka. Wsyp oba rodzaje mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy, piecz 25 min w temp. 180 stopni C. Ostudź.
Masa: kremówkę zagotuj z wiórkami. Ostudź, odcedź wiórki. Kremówkę ubij z zagęstnikami i cukrem waniliowym. Drugi cukier utrzyj z mascarpone i likierem. Połącz obie masy oraz odcedzone wiórki.
Biszkopt pokrój na 3 blaty. Spód posmaruj dżemem i 1/3 masy. Nałóż 2 blat, po smaruj dżemem i 1/3 masy. Ułóż 3 blat, posmaruj dżemem, natomiast wierzch i boki resztą masy.
<strong>Przepis Moniki Trząski z Dąbrowy Górniczej</strong>Źródło: Relaks