Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosanki z konfiturą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Wiórki kokosowe wsypujemy do słodzonego mleka skondensowanego. Dodajemy mąkę. Mieszamy.
Z białek ubijamy sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Pianę przekładamy do mleka z wiórkami kokosowymi i bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszamy, np. silikonową łopatką.
Masę przekładamy do worka cukierniczego z końcówką w kształcie otwartej gwiazdki. Wyciskamy kółeczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W środku robimy wgłębienia, w które dajemy po łyżeczce konfitury lub dżemu. Ciastka pieczemy 15 minut w temperaturze 180oC.
Jeśli nie mamy szprycy lub worka cukierniczego, możemy formować małe kuleczki z ciasta za pomocą dwóch łyżeczek, lekko je spłaszczać, a następnie robić wgłębienie i wypełniać nadzieniem.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej sztuki około 0,60 zł
Wartość odżywcza 100 g - 334 kcal. Białko 7,8 g/Tłuszcz 9,2 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia