Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosanki z kremem w dwóch smakach"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34543
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34543
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Wsyp do miski mąkę pszenną przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Dodaj sól oraz cukier waniliowy, wymieszaj.
Masło rozpuść w rondelku, podgrzewając na małym ogniu. Ostudź je. Jajka zmiksuj z cukrem na jasny krem. Dodaj ostudzone masło. Wlej do suchych składników. Mieszaj wszystko łyżką, dodając jednocześnie połowę śmietany. Gdy po- łączą się, wsyp wiórki kokosowe i ponownie wszystko wymieszaj. Ciastem napełnij wgłębienia w foremce na muffinki, do 2/3 wysokości (wcześniej wyłóż je papilotkami). Piecz ok. 25 min w temp. 180 st. Babeczki wystudź na kratce kuchennej.
Pozostałą śmietanę (mocno schłodzoną) ubij na sztywno, dodając cukier puder i zagęstniki. Krem podziel na 2 części. Do jednej wsyp kakao i kawę, wymieszaj. Do drugiej dodaj migdały, wymieszaj.
Na połowę babeczek nałóż jas- ny krem i udekoruj je wiórkami z białej czekolady. Resztę babeczek posmaruj ciemnym kremem i posyp wiórkami z czekolady deserowej.Źródło: Tina