Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe tiramisu z podłużnymi biszkoptami i mango"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Składniki
Mocno rozgrzej patelnię. Wsyp na nią drobne wiórki kokosowe, mieszając, zrumień je. Natychmiast przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia. Tak samo zrumień grube wiórki. Kawę wymieszaj z likierem i 2 łyżkami cukru. Wystudź.
Serek mascarpone połącz z twarogiem i utrzyj na gładko z 8 dag cukru. Domieszaj drobne wiórki kokosowe. Mango umyj, wytrzyj, rozetnij wzdłuż, usuń pestki i obierz. Miąższ pokrój w plasterki.
Spód formy wyłóż 1/2 biszkoptów, skrop je 1/2 posłodzonej kawy z likierem i rozsmaruj na nich 1/4 masy serowej. Przykryj połową mango, 1/4 kremu i resztą ciastek.
Skrop je pozostałą kawą i rozsmaruj resztę masy. Deser schładzaj 3 godziny. Przed podaniem udekoruj kakao, kokosem oraz mango i melisą.Źródło: Tina