Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowy sernik w cieście"
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
ok. 90 minut.
Mąkę przesiać do miski. Dodać szczyptę soli, 22,5 dag masła, kakao, 1 jajko, 10 dag cukru i 2 łyżki zimnej wody. Szybko zagnieść. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
Resztę masła utrzeć z 10 dag cukru na puszystą, jasnokremową masę. Kolejno wbijać do niej 4 jajka. Porcjami dokładać twaróg. Wsypać proszek budyniowy. Wlać mleko kokosowe i kokosowy likier. Schłodzone ciasto podzielić na dwie równe części. Na stolnicy oprószonej mąką cienko je rozwałkować na placki o wym. 24x24 cm.
Blachę o tych wymiarach natłuścić, oprószyć mąką. Spód blachy wylepić jednym z placków. Rozsmarować masę serową. Przykryć drugim plackiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Sernik wystudzić. Posypać wiórkami kokosowymi.
Porcja: 360 kcal.Źródło: Życie na gorąco