Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa rolada serowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Paprykę rozkroić, wydrążyć nasiona, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Odłożyć po około 2 łyżki papryki i szczypiorku do dekoracji, resztę wymieszać ze śmietankowym twarożkiem. Dodać starty żółty ser. Przyprawić do smaku pieprzem.
Podłużną półokrągłą foremkę o dł. 50 cm i szerokości 8 cm wyłożyć folią tak, by wystawała poza brzegi foremki. Formę wyłożyć plasterkami żółtego sera: powinny się z sobą stykać i również wystawać poza formę. Nałożyć farsz serowy. Wierzch wyrównać. Przykryć wystającymi kawałkami żółtego sera, a następnie folią. Wstawić do lodówki.
Dobrze schłodzoną roladę pokroić na porcje. Posypać kostkami papryki i posiekanym szczypiorkiem. Udekorować liśćmi sałaty.Źródło: Życie na gorąco