Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa sałatka warstwowa"
Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 792
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 9
Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 792
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 9
Składniki
Por oczyść pod bieżącą wodą, odkrój białą część (wykorzystaj do innej potrawy). Zielone części pora drobno poszatkuj. Kukurydzę osącz z zalewy. Przelej na sicie zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Szynkę pokrój w grubą kostkę.
Seler odlej na sicie, starannie osącz. Jajka wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj na twardo. Ostudź w zimnej wodzie, a następnie obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę.
Przygotuj sześć szkla nych pucharków lub jedną większą miskę. Kolejno układaj warstwy: pora, kukurydzy, pokrojonej szynki, marynowanego selera i jajek. Ostatnią warstwę posyp solą i pieprzem. Rozłóż majonez, udekoruj natką.
Czas ok. 25 min; porcja – 260 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety