Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowa sałatka z fetą"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 113
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 262
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 113
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 262
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej na sicie zimną wodą, a następnie obierz ze skórki. Przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki.
Kukurydzę odlej z zalewy, przelej na sicie zimną wodą. Ser feta osącz, pokrój w równą kostkę. Ogórki (ze skórką) pokrój w cienkie plasterki lub drobno poszatkuj.
Jabłka umyj, obierz, pokrój na ćwiartki (jedną ćwiartkę pozostaw ze skórką). Usuń gniazda nasienne. Miąższ obranych jabłek posiekaj. Ćwiartkę ze skórką pokrój w cienkie plasterki.
W większej salaterce wymieszaj kawałki czerwonej papryki, pokrojone pomidory, osączoną z zalewy kukurydzę, ogórki oraz posiekane jabłka. Całość posyp otartym z łodyżek tymiankiem. Wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp serem feta. Udekoruj plasterkami jabłka ze skórką.
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 250 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety