Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa surówka"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 102
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 102
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Składniki
Czerwoną kapustę oczyść, cieniutko poszatkuj. Przełóż do miski, oprósz solą i odstaw, aby zmiękła.
Umyj i obierz pomarańcze. Miąższ pokrój w dosyć grubą kostkę. Paprykę oczyść i pokrój na kawałeczki, pora – w cieniutkie plasterki.
W salaterce wymieszaj przygotowane . Oprósz pieprzem, ew. solą. Polej oliwą. Sałatka jest smaczniejsza, jeśli poleży godzinę w lodówce.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Porcje 8. 30 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 54 kcal.Źródło: Bella Relaks