Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy bananowiec"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Białka ubij z cukrem białym i wanilinowym. Połącz z żółtkami oraz mąką.
Masę wyłóż do tortownicy i piecz 35 minut w temperaturze 180°C.
2 banany rozgnieć. Masło utrzyj z żółtkami, dodając po łyżce masy bananowej.
Galaretkę rozpuść w pół szkl. wody. Tężejącą dołóż do masy i utrzyj. Rozsmaruj ją na biszkopcie, po czym wstaw do lodówki.
Białka ubij z cukrem. Dodaj galaretkę, rozpuszczoną w pół szkl. wody.
Ułóż pianę na masie, a na niej plasterki bananów i tężejącą galaretkę.Źródło: Kurier TV