Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowy przekładaniec"
To pomysł na szybkie i smaczne danie - idealne na kolację lub obiad. Sos jest...
Odsłon: 85
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22743
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 369
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 136
To pomysł na szybkie i smaczne danie - idealne na kolację lub obiad. Sos jest...
Odsłon: 85
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22743
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 369
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 136
Składniki
Każdą galaretkę rozpuść osobno w 300 ml gorącej wody i wystudź. Jedną czerwoną galaretkę zmiksuj z jogurtem i cukrem, wstaw do lodówki, a resztę do zamrażalnika. Masło zmiksuj z jajkami i cukrem, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wlej mleko i wymieszaj. Do połowy ciasta dodaj mak, do jednej czwartej kakao i wymieszaj.
Ciasto wlewaj porcjami do natłuszczonej formy. Piecz 50 minut w 180°C. Galaretkę zieloną i pomarańczową pokrój w kostkę i wymieszaj z kremem. Wystudzone ciasto przekrój. Na jedną z nich wyłóż część kremu, przykryj drugą. Wierzch posmaruj kremem. Resztę galaretek drobno posiekaj i wyłóż na wierzch ciasta.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień