Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koreczki śledziowe z orzechami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
80 minut • Porcja 100 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis dla 4 osób
Śledzie zalej w misce zimną wodą – nie mocz ich za długo, bo staną się zbyt miękkie. Powinny pozostać tylko lekko słone.
Buraki cienko obierz, zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Do buraków dodaj brązowy cukier, chrzan, wódkę, sok wyciśnięty z jednej cytryny i otartą z niej skórkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Odsączone śledzie rozłóż na półmisku jeden obok drugiego i obłóż je równomiernie buraczaną mieszanką. Odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce.
Obierz orzechy, nie krój ich. Ze śledzi delikatnie zetrzyj mieszankę buraczaną. Na każdy filet wyłóż po dwa orzechy, zwiń i zepnij wykałaczką.
Z kromek pieczywa wytnij szklanką kółka, zrumień je na suchej patelni. Podawaj fileciki na grzankach z ósemkami cytryny i koperkiem, oprószone czarnym pieprzem.Źródło: Kobieta i życie