Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korzenne ciasteczka"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 174
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 219
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 409
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 174
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 219
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 409
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem z sodą oczyszczoną, łyżeczką mielonego cynamonu, szczyptą mielonego anyżu oraz szczyptą soli. Dodaj posiekane masło, łyżkę soku z cytryny oraz żółtko.
Z przygotowanych składników zagnieć szy bko kruche ciasto, uformuj kulę. Owiń ją folią i odłóż do schłodzenia na ok. 60 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkuj. Małymi foremkami w kształcie śnieżynek (gwiazdek lub innymi) wycinaj ciasteczka.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Układaj przygotowane ciasteczka. Białko rozkłóć z łyżką wody. Posmaruj ciasteczka. Blachę wstaw do piekarnika. Piecz ciasteczka na złoty kolor (10-15 min) w temp. 190 st.
50 sztuk, czas ok. 50 min; porcja – 30 kcal, cena 20 gr.Źródło: Świat kobiety