Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenne ciasteczka"
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 344
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 344
Składniki
Wszystkie sypkie umieść w misce. Masło rozpuść w rondelku i przestudzone wlej do miski z mąką i pozostałymi składnikami. Zagnieć jednolite ciasto.
Rozwałkuj cienki placek (3-5 mm) i powycinaj foremkami kształty.
Piecz w 180oC 10-15 min w zależności od wielkości pierników. Bądź ostrożna, bo ciasto bardzo szybko się przypala!
Uwaga: Jeśli chcesz zawieszać pierniczki na choince, przed pieczeniem zrób w nich dziurkę. Po wystudzeniu możesz je udekorować białym lub kolorowym lukrem.Źródło: Takie jest życie