Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korzenny placek z porzeczkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Żurawinę sparz, namocz w wodzie. Mąkę, proszek, kakao i przyprawę do piernika wymieszaj. Jajka zmiksuj. Dodaj cukry, ubij.
Dodaj wodę gazowaną, miód i olej, wsyp mąkę z dodatkami. Delikatnie wymieszaj. Wsyp osączoną żurawinę i porzeczki (możesz też owocami posypać ułożone w blasze ciasto).
Ciastem wyłóż blachę (24 na 38 cm). Piecz ok. 50 minut w temp. 180-170°C.
Czas przygotowania: 75 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie