Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 298
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2965
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2821
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 298
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2965
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2821
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, mieszam z cukrem, sodą, przyprawami i solą. Jabłka obieram i ścieram na mus. Wlewam wodę i olej, dodaję mak, mieszam. Wsypuję mąkę, mieszam.
Piekarnik nagrzewam do 180 st. C. Ciasto przelewam do tortownicy. Piekę 50 minut. Wyjmuję, studzę, przekrawam na 2 blaty.
Zimną kremówkę ubijam mikserem. Masę krówkową rozpuszczam w kąpieli wodnej z połamaną na kawałki czekoladą. Połową masy przekładam blaty. Śmietaną smaruję wierzch i boki ciasta.
Resztę masy krówkowej rozprowadzam na wierzchu torciku. Dekoruję wierzch kleksami z bitej śmietany, posypuję makiem, a boki mielonymi orzechami. Schładzam.