Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korzenny wieniec"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Ucierając, dodawaj olej. Mąkę przesiej z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Wsypuj do masy jajecznej, mieszając. Dodaj startą dynię, połącz.
Ciasto wlej do formy (np. na wieniec). Piecz 35-40 minut w 170°C. Wyjmij z formy, ostudź.
Lukier: do miski przesiej cukier puder, wlej sok z cytryny i stopniowo tyle wody, aby powstał gęsty lukier. Polej ciasto. Na święta udekoruj go np. kandyzowanymi owocami.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie