Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kostki z mango z winogronem"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Zmiksuj na gładko herbatniki. Dodaj miękkie masło i zagnieć sztywną masę. Dociśnij ją na dnie brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw spód w chłodne miejsce.
Serek wymieszaj z jogurtem i cukrem. Dodaj sok z cytryny, umyte winogrona i pokrojone na kawałki mango. Żelatynę przełóż do 1/3 szklanki zimnej wody do nasiąknięcia. Potem rozgrzej ją niemal do punktu wrzenia i wlej do przygotowa- nego kremu. Dobrze wszystko wymieszaj i wlej na stężały spód w formie.
Zrób polewę. Mango rozmiksuj. Włóż do rondla z cukrem i wlej 200 ml wody. Zagotuj, po chwili wsyp proszek budyniowy wymieszany w 50 ml wody. Gotuj chwilę. Mieszanką polej sztywny krem i wygładź. Schłódź. Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 174 kcal.Źródło: Na żywo