Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki ryżowe z wiosennym dipem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1029
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1029
Składniki
Ryż gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Żółty ser zetrzyj. Marchewki obierz, opłucz, grubo zetrzyj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Rzodkiewki opłucz, pokrój w kosteczkę. Natkę i szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Twaróg utrzyj z mlekiem. Połącz z czosnkiem, rzodkiewkami oraz posiekanymi ziołami. Dip przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na 1/2 łyżki rozgrzanego oleju, przełóż do miseczki i wystudź. Potem dodaj marchewkę i ser. Dołóż ryż. Wbij jajko. Masę przypraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. 3Na patelni rozgrzej pozostały olej. Z masy ryżowej uformuj 8 owalnych kotlecików. Włóż je na rozgrzany tłuszcz. Smaż ok. 5 minut na rumiano z obu stron. Przełóż na talerze. Obłóż listkami rukoli. Podawaj z dipem.Źródło: Naj