Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z cukinii i ziemniaków"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Cukinię obierz, przekrój na pół i usuń nasiona. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oprósz solą i odstaw na kilka minut. W tym czasie opłucz i osusz koperek. Oderwij piórka od łodyżek, posiekaj.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z odciśniętą cukinią. Dodaj posiekaną cebulę, jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz starty ser. Dopraw solą i pieprzem. Formuj niewielkie kotlety. Smaż je na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety