Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z dyni i kukurydzy"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 644
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 644
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
Dynię obierz, wyjmij pestki, miąższ zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W dużej misce połącz dynię, marchew, kukurydzę, dodaj jajka, mąkę, curry, ostrą papryczkę, sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Masa powinna być gęsta, w razie potrzeby dodaj odrobinę mąki.
Formuj kulki, obtocz je w bułce. Na patelni mocno rozgrzej olej, smaż na nim kotlety ze wszystkich stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polej śmietaną, dekoruj posiekaną natką, papryczką i świeżym pieprzem. Podawaj z bukietem surówek.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień