Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z soczewicy"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 43
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 128
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 43
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 128
Składniki
Cebulę oraz czosnek posiekaj. Paprykę oczyść i drobniutko pokrój.
Przygotowane podsmaż na maśle. Wsyp opłukaną soczewicę i znów chwilę smaż, Wlej dwie szklanki gorącej wody, oprósz solą, pieprzem i mieloną papryką. Gotuj na małym ogniu, aż soczewica wchłonie cały płyn.
Zimną soczewicę zmiel z białym serem. Jeszcze raz przypraw masę. Formuj z niej małe kotleciki. Każdy obtocz w bułce tartej i smaż na oleju na złoty kolor.
Podaj z ugotowanymi brokułami oraz sosem majonezowym z curry albo czosnkiem.
Czas: 50 min. 1 porcja = 280 kcal.Źródło: Kurier TV