Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety pęczakowe"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
<strong> Przepis przysłała Katarzyna Muras ze Skierniewic
Pęczak opłucz, wsyp do osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Seler naciowy oczyść, pokrój na małe kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Marchewki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Pęczak i warzywa dokładnie wymieszaj z jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nałóż porcje masy, formując małe, płaskie kotleciki. Piecz ok. 15 minut w temp. 200°C.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie