Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety warzywne"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 323
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 473
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 449
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 286
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 323
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 473
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 449
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 286
Składniki
Marchewki cieniutko obieram, płuczę i gotuję ok. 10 min w lekko posolonej wodzie. Następnie je odcedzam, przekładam na talerz i studzę. Zimne ścieram na tarce o dużych otworkach. Brukselki myję, z każdej wycinam twardy środek. Gotuję je ok. 20 min w lekko osolonej wodzie (bez przykrycia). Odcedzam, studzę, a następnie drobno siekam.
Do naczynia przekładam startą marchew oraz posiekaną brukselkę. Dodaję obraną, pokrojoną w kosteczkę cebulę, majeranek, kminek oraz imbir. Wszystkie mieszam. Do masy wbijam jajka i wsypuję płatki owsiane. Ponownie mieszam, masę przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzewam olej. Z masy formuję kotleciki, układam je na patelni. Smażę na rumiano z obu stron.
Porcja zawiera ok. 280 kcal.
Porcja kosztuje ok. 2 zł.
ok. 50 min.Źródło: Tina